Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Zmutovaný variant šíriaci sa z Británie zaznamenali v Nemecku už v novembri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Joerg Carstensen/dpa via AP)

BERLÍN - Nový variant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý sa šíri z Británie, sa v Nemecku vyskytol už v novembri. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na zdravotnícke úrady v Nemecku.

Univerzitná nemocnica v Hannoveri (MHH) výskyt tohto variantu potvrdila v novembri, píše Süddeutsche Zeitung. Išlo o pacienta vo vysokom veku a jeho manželku. Muž, ktorý mal i sprievodné ochorenie srdca, medzičasom zomrel. Výsledky MHH neskôr potvrdila aj berlínska nemocnica Charité, píše AFP. Nemecko doteraz hlásilo len jeden prípad nového variantu vírusu - u jednej ženy, ktorá priletela minulý štvrtok z Londýna.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nový variant koronavírusu je rozšírení v južnej časti Anglicka a podľa predbežných informácii je nákazlivejší než varianty ostatné. Dcéra muža, u ktorého tento variant potvrdili, podľa úradov v polovici novembra navštívila Anglicko, kde sa pravdepodobne i nakazila.

Ďalšie prípady v spojitosti s novým variantom sa v oblasti v okolí Hannoveru v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko nevyskytli. Tento variant potvrdili aj ďalšie krajiny. V tejto súvislosti mnohé štáty prerušili dopravné spojenia s Britániou. Nemecko do 6. januára zakázalo lety a cestné a námorné spojenia.

Viac o téme: PandémiaMutáciaNemeckoBerlínVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu