Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Anglicku otestovali viac ako 15-tisíc kamionistov smerujúcich do Francúzska

Čakajúci kamionisti
Čakajúci kamionisti (Zdroj: SITA/Steve Parsons/PA via AP)

LONDÝN - V Anglicku otestovali na koronavírus viac ako 15.000 kamionistov uviaznutých na ceste do Francúzska, informovala agentúra DPA.

Britský minister dopravy Grant Shaps v sobotu na sociálnej sieti Twitter uviedol, že dosiaľ otestovali 15.526 osôb, pričom len 36 z nich malo pozitívne výsledky. Hranicu medzi Anglickom a Francúzskom môžu po mori alebo cez tunel prejsť len tí vodiči, ktorí mali negatívny test na koronavírus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Z obáv pred novým kmeňom koronavírusu, ktorý sa objavila v Anglicku, Francúzsko pred týždňom uzavrelo svoje hranice s Britániou. Tento krok zanechal pred vianočnými sviatkami v neistote tisíce kamionistov. Londýn a Paríž sa v stredu dohodli na znovuotvorení hraníc pod podmienkou, že sa všetci vodiči cestujúci z Anglicka otestujú na koronavírus pred príchodom na európsky kontinent.

Nepoužívané letisko Manston v juhovýchodnom anglickom grófstve Kent, ktoré premenili na obrovské parkovisko, kde vodiči kamiónov čakali na testovanie, je momentálne prázdne, dodal Shapps. Na pomoc pri testovacej operácii povolali 1000 príslušníkov britskej armády.

Viac o téme: PandémiaKamionistiFrancúzskoVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu