Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Pápež podporil státisíce námorníkov uviaznutých na lodiach v dôsledku pandémie

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini)

RÍM - Pápež František upozornil v nedeľu na neľahkú situáciu námorníkov, ktorý v dôsledku koronavírusovej pandémie uviazli na lodiach. Informovala o tom agentúra DPA.

"Pandémia spôsobila pracovníkom na lodiach obzvlášť veľké ťažkosti," povedal pontifik počas tradičného nedeľného požehnania na Námestí svätého Petra. Približne 400.000 pracovníkov prepravných lodných spoločností v súčasnosti uviazlo na palubách plavidiel a nemôže sa preto dostať domov. Problém sa týka aj ľudí pracujúcich na rybárskych lodiach či ropných plošinách. Pápež preto vyzval krajiny sveta, aby sa daným problémom zaoberali a pomohli tak týmto ľuďom opäť vidieť ich blízkych.

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (UNHCHR) vyzval v októbri státy sveta na zmiernenie obmedzení týkajúcich sa vylodenia a nalodenia či urýchlenia repatriácie námorníkov. "Takéto podmienky majú nesmierne negatívny vplyv na základné ľudské práva vrátane práv na fyzické a duševné zdravie, práva slobodného pohybu či práva na rodinný život," povedal hovorca UNHCHR Rupert Colville.

Viac o téme: NámorníciPandémiaKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu