Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS V Turecku bude od Silvestra platiť štvordňový zákaz vychádzania

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan (Zdroj: SITA/Presidential Press Service via AP, Pool)

ANKARA - V Turecku bude od silvestrovského večera platiť štvordňový celoštátny lockdown. V reakcii na prudký nárast nových prípadov ochorenia COVID-19 to v pondelok oznámil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, píše agentúra AFP.

Nové nariadenie prišlo po tom, ako v krajine pribudol rekordný počet úmrtí (229) súvisiacich s novým koronavírusom, píše agentúra DPA. Zavedenie úplného zákazu vychádzania počas víkendu a v nočných hodinách, ktoré Erdoganov kabinet zaviedol v krajine od 1. decembra, podľa prezidenta spomalil šírenie vírusu. Dodal však, že celoštátny lockdown v období príchodu nového roka je "potrebný na upevnenie dobrých výsledkov v boji proti pandémii". Platiť bude od 31. decembra 21.00 h (23.00 SEČ) do 4. januára 5.00 h (7.00 SEČ).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Sledovanie údajov o počte novoinfikovaných v Turecku je podľa agentúry AFP pomerne zložité, pretože počas piatich mesiacov úrady hlásili iba počet novoinfikovaných s príznakmi tohto ochorenia. Nedávno sa však bez udania dôvodu opäť vrátili k hláseniu celkových počtov nakazených. Turecko v pondelok evidovalo 29.617 novoinfikovaných - čo je jeden z najväčších denných nárastov v Európe. Počet úmrtí spojených s týmto ochorením sa v pondelok v Turecku zvýšil na celkových 16.464.

Viac o téme: OpatreniaTureckoKoronavírusSilvester lockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu