Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Starčeka (91) zaočkovali proti covidu-19: VIDEO Rozhovor s ním je hitom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: CNN)

LONDÝN - Vitálny starček (91) z Londýna bol medzi prvými, ktorí sa v utorok nechali zaočkovať proti koronavírusu. Jeho úprimný rozhovor s reportérom CNN sa stal čoskoro hitom sociálnych sietí.

Británia začala s očkovaním proti covidu-19: VIDEO Prvej pacientke podali vakcínu!

Martina Kenyona zastihol americký televízny štáb vo chvíli, kedy po prijatí prvej dávky vakcíny opúšťal Guyovu nemocnicu v Londýne. Jeho až komicky vecný prístup hodnotia britské médiá ako esenciu britstva.

"Zavolal som do Guyovej nemocnice, ktorú poznám veľmi dobre, pretože v Londýne žijem väčšinu svojho dospelého života. Povedal som: 'Čo je to za vec, ktorú robíte, to očkovanie?'"

"Potom sa ma vypytovali, na to a tamto... To nie je veľmi dôležité... A ja som povedal, áno, nie, áno, nie a potom mi povedali, aby som prišiel o pol jednej," opísal muž, ako sa k vakcíne dostal. "Samozrejme som nikde nemohol nájsť mizerné miesto na parkovanie, takže som prišiel neskoro."

KORONAVÍRUS Starčeka (91) zaočkovali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CNN)

"Každopádne som teraz tu, vošiel som dnu a ako sa dalo čakať, dali ma až na koniec zoznamu. Išiel som teda zas von, dal si dosť príšerný obed a potom sa vrátil, keď na mňa boli pripravení," vykreslil Kenyon s neskrývanou úprimnosťou svoje zážitky. "Nie, vôbec to nebolelo. Ihlu som ani nevnímal do chvíle, než ju vytiahli."

Na otázku nadšeného reportéra, ako sa cíti, starý muž odpovedal: "Myslím, že sa necítim vôbec nijako. Dúfam, že teraz ten sakramentský vírus mať nebudem. Nemám v úmysle ho mať, mám vnúčatá a chcem žiť dlho, aby som sa radoval z ich životov," dodal s tým, že kvôli reštrikciám rodinu veľmi v posledných mesiacoch nevídal a rád by sa s ňou objal.

KORONAVÍRUS Starčeka (91) zaočkovali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CNN)

"No nemá zmysel umierať, keď som žil tak dlho, nie," odvetil lakonicky na otázku, prečo sa vlastne rozhodol proti koronavírusu nechať očkovať.

Kenyonov viac ako štvorminútový výstup sa stretol s nadšeným prijatím užívateľov sociálnych sietí. "Martin Kenyon je teraz národným pokladom. Dúfam, že mu dajú epizódnu úlohu v seriáli Koruna," napísal jeden používateľ twitteri s odkazom na populárny seriál o živote kráľovnej Alžbety II. "Najbritskejší rozhovor vôbec. Dokonca si zvládol rypnúť do londýnskeho parkovania," neskrýval iný nadšenie.

Ďalší poukazujú na zjavné kultúrne rozdiely medzi Spojenými štátmi a Britániou, ktoré sa zrkadlia na nadšenom prístupe reportéra CNN a suchých hláškach spovedaného starčeka. "Ako sa vám Američanom pri rozhovoroch s Britmi podarí vždy nájsť toho najtypickejšieho?" pýta sa jedna užívateľka.

Viac o téme: OčkovanieVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu