Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS WHO odporúča, aby sa ľudia počas sviatkov neobjímali

Svetová zdravotnícka organizácia
Svetová zdravotnícka organizácia (Zdroj: SITA/AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone)

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala odporúčanie, aby sa ľudia počas vianočných sviatkov neobjímali a obmedzili tak šírenie nákazy koronavírusom. Informovala o tom agentúra AP.

Riaditeľ programu WHO pre núdzové situácie Michael Ryan v pondelok uviedol, že "šokujúci" počet nakazených a úmrtí, a to najmä v Spojených štátoch, znamená, že ľudia by sa tento rok nemali dostávať do blízkeho telesného kontaktu so svojimi milovanými.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Epidemiologička WHO Maria Van Kerkhoveová v tejto súvislosti dodala, že nákaza sa najviac šíri medzi ľuďmi, ktorí spolu trávia veľa času - pri spoločnom stolovaní, vo vnútorných priestoroch, na pracoviskách či v domácnostiach. Poznamenala však, že niekedy je ťažké vypátrať, ako presne sa vírus v danom okruhu ľudí rozšíril.

"Epidémia v USA má vážny priebeh. Je veľmi rozšírená," konštatoval Ryan. Je podľa neho šokujúce byť svedkom toho, že na koronavírus v Spojených štátoch - "v krajine so silným zdravotným systémom a úžasnými technologickými možnosťami" - zomiera každú minútu v súvislosti s ochorením COVID-19 jedna až dve osoby. V USA evidujú tretinu z celkového počtu nakazených na svete. Na dôsledky koronavírusu zomrelo v USA podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa už viac ako 280.000 ľudí.

Viac o téme: SviatkyObjímanieWHOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu