Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Americká spoločnosť Pfizer pošle Kanade prvé dávky vakcíny v decembri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/University of Oxford/John Cairns via AP)

OTTAWA - Americká spoločnosť Pfizer a nemecká firma BioNTech dodajú Kanade prvé dávky svojej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 tento mesiac, oznámil v pondelok kanadský premiér Justin Trudeau.

"Kanada si zabezpečila dohodu s Pfizerom, podľa ktorej čoskoro začne doručovať dávky svojho kandidáta na vakcínu," povedal Trudeau na tlačovej konferencii. "Máme teraz zazmluvnené dodanie prvých 249.000 našich dávok vakcíny proti COVIDu-19 od spoločností Pfizer a BioNTech a prídu v mesiaci december," spresnil premiér, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Očakáva sa veľmi skoré schválenie očkovacej látky kanadským zdravotníckym úradom, a to už vo štvrtok 10. decembra, dodal Trudeau. Podľa jeho slov prvá zásielka vakcíny príde už na budúci týždeň a v roku 2021 budú nasledovať ďalšie milióny dávok. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Trudeau sa ocitol pod paľbou kritiky opozičných strán, keď nedávno povedal, že Kanaďania nebudú medzi prvými, čo dostanú vakcínu proti ochoreniu COVID-19, pretože prvé dávky pôjdu zrejme občanom krajín, v ktorých sa tieto očkovacie látky vyrábajú. Kanada nemá podniky na hromadnú výrobu vakcín, ale Trudeau tvrdí, že krajina si objednala najrozsiahlejšie zásoby vakcín na svete. Informáciu priniesla agentúra AP.

Viac o téme: VakcínaKanadaPfizer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu