Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo počas stredy viac ako 2-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku pribudlo počas stredy do 18.02 h 2404 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených na webstránke českého ministerstva zdravotníctva.

Počet obetí pandémie koronavírusu sa za tento čas zvýšil o 43 na 8507, pričom štatistiky ešte ráno uvádzali o sto obetí menej, pripomenula spravodajská televízia ČT24. Údaje o dennom náraste úmrtí však bývajú doplňované spätne aj za niekoľko dní, preto sa bilancia obetí môže častejšie meniť. Česko v súčasnosti podľa údajov ministerstva zdravotníctva ČR eviduje 66.867 aktívnych prípadov nákazy koronavírusom. Doteraz sa vyliečilo 455.509 ľudí, hospitalizovaných je 4667 pacientov (pokles o 74), stav 611 z nich je vážny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Česko od 3. decembra prejde v rámci svojho Protiepidemického systému (PES) zo štvrtého (červeného) na tretí (oranžový) z celkovo piatich stupňov. S obmedzeniami počtu zákazníkov a návštevníkov sa tak budú môcť otvoriť obchody, služby i reštaurácie, no tiež múzeá či pamiatky. Zrušený bude zákaz nočného vychádzania i zákaz nedeľného predaja. Pre divadlá a kiná naďalej zostane platiť zákaz divákov, ten má byť zrušený až s prechodom na druhý stupeň PES.

Zvýšiť sa má maximálny možný počet osôb na hromadných akciách na desať vnútri a 50 vonku a platiť už nebude ani zákaz konzumácie alkoholu na verejne prístupných miestach. Naopak, povinnosť nosiť rúška vo všetkých vnútorných priestoroch a vo vybraných verejných miestach zostáva.

Viac o téme: ČeskoNové prípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu