Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Turecko od utorka zavedie nočný a víkendový zákaz vychádzania

Turecko sprísňuje opatrenia
Turecko sprísňuje opatrenia (Zdroj: SITA/AP Photo/Emrah Gurel)

ISTANBUL - Turecko v reakcii na prudký nárast nových prípadov ochorenia COVID-19 sprísni od utorka epidemiologické opatrenia vrátane zavedenia úplného zákazu vychádzania počas víkendu a obmedzeného používania hromadnej dopravy v závislosti od veku cestujúcich. Oznámil to v pondelok prezident Recep Tayyip Erdogan, informovala agentúra DPA a AFP.

Od utorka bude počas pracovných dní platiť nočný zákaz vychádzania od 21.00 h (23.00 SEČ) do 5.00 h (7.00 SEČ). Víkendový zákaz vychádzania potrvá od piatku 21.00 h (23.00 SEČ) do pondelka 5.00 h (7.00 SEČ). Verejnú dopravu nebudú po novom môcť využívať ľudia starší ako 65 a mladší ako 20 rokov. Erdoganov kabinet tiež rozhodol o účasti maximálne 30 ľudí na pohreboch i o zrušení novoročných osláv.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Turecko v pondelok evidovalo rekordných 31.219 novoinfikovaných, čím celkový počet potvrdených prípadov stúpol na 638.857. Počet úmrtí spojených s týmto ochorením sa v pondelok zvýšil o 188 na celových 13.746.

Združenie tureckých zdravotníkov v pondelok varovalo, že kapacita štátnych nemocníc je už vyčerpaná. To odporuje vládnym vyhláseniam, podľa ktorých je obsadených iba 70 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaSprísnenieTureckoIstanbulKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu