Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tisíce ľudí bez elektriny a vykurovania: Mrznúci dážď skomplikoval život na východe Ruska

Silná búrka zanechala tisíce ľudí na východe Ruska bez elektriny Zobraziť galériu (2)
Silná búrka zanechala tisíce ľudí na východe Ruska bez elektriny (Zdroj: SITA/AP Photo/Aleksander Khitrov)

VLADIVOSTOK - Tisíce ľudí v Prímorskom kraji na ruskom Ďalekom východe v stredu zostali bez vykurovania či elektriny. Na odstránení problémov v dôsledku neobvyklého novembrového zimného počasia, ktoré oblasť zasiahlo minulý týždeň, pracujú miestne úrady a pohotovostné zložky. Informovala o tom agentúra AP.

Ruské ministerstvo energetiky uviedlo, že v Prímorskom kraji je bez elektriny v súčasnosti 5800 obyvateľov a bez kúrenia 3300 obyvateľov Vladivostoku, hlavného mesta tohto regiónu. Prímorský kraj zasiahol mrznúci dážď 18. novembra a nasledujúci deň sa tisíce miestnych obyvateľov zobudili v tmavých a studených bytoch. Silné vrstvy ľadu pokrývali stromy, autá i cesty, pričom ľad miestami trhal aj elektrické vedenie.

Silná búrka zanechala tisíce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Aleksander Khitrov)

Región takéto zimné počasie nezažil už 30 rokov, uviedol na sociálnej sieti gubernátor Prímorského kraja Oleg Kožemiako. Búrka s mrznúcim dažďom trvala niekoľko dní. Podľa regionálnej vlády sa v sobotu ocitlo bez elektriny, kúrenia či tečúcej vody takmer 180.000 ľudí. Úrady už týždeň pracujú na obnovení dodávok elektrickej energie v regióne. Ľuďom poskytli núdzové prístrešky a rozdávajú im teplé jedlá. Vláda v regióne v piatok vyhlásila výnimočný stav.

Viac o téme: ElektrinaPočasieBúrkaNásledkyRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu