Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Šialený vodič to napálil do úradu Merkelovej: Na dverách niesol odkaz pre politikov

Auto narazilo do plota nemeckej kancelárky Angely Merkelovej Zobraziť galériu (3)
Auto narazilo do plota nemeckej kancelárky Angely Merkelovej (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Osobný automobil pravdepodobne úmyselne narazil v stredu do oplotenia úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Berlíne. Informovala o tom agentúra Reuters.

Tento incident si nevyžiadal obete ani zranených. Ďalšie podrobnosti nie sú známe. Podľa agentúry AP náraz spôsobil iba nepatrnú škodu na kovovom plote. Snímky z miesta incidentu zachytávajú policajtov kontrolujúcich prázdne vozidlo značky Volkswagen, na ktorom bol z jednej strany nápis "Stop politike globalizácie" a na druhej "Prekliati vrahovia detí a starých ľudí".

Vodič narazil do oplotenia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

Vozidlo má podľa denníka Bild evidenčné číslo zo spolkovej krajiny Severné Porynie-Vestfálsko. O 9.30 h sa malo v budove konať zasadanie vlády. Na poobedie ja naplánovaná ďalšia videokonferencia Merkelovej s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín, na ktorej budú rokovať o možnom predĺžení lockdownu a ďalších krokoch v boji proti koronavírusovej pandémii.

Vodič narazil do oplotenia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

Polícia muža zadržala

Nemecká polícia zadržala muža, ktorý v stredu okolo desiatej hodiny zrejme úmyselne narazil autom do oplotenia úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Berlíne. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

Vodič automobilu vo veku 48 rokov bol telesne postihnutý a v aute mal invalidný vozík. Po incidente ho ošetrili v privolanej sanitke. Berlínska polícia nepracuje s hypotézou, že by išlo o extrémistický útok. Incident si nevyžiadal obete ani zranených. Náraz spôsobil iba nepatrnú škodu na kovovom plote.

Viac o téme: NehodaAutoNárazNemeckoAngela Merkelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu