Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Václava Havla hospitalizovali pre srdcovú arytmiu

Václav Havel bol hospitalizovaný pre srdcovú arytmiu.
Václav Havel bol hospitalizovaný pre srdcovú arytmiu. (Zdroj: Nový Čas)

Aktualizované!


PRAHA - Bývalého českého prezidenta Václava Havla hospitalizovali pre srdcovú arytmiu, v nedeľu o tom informovala česká televízia.

Havel mal podľa plánov dnes vystúpiť v televíznej diskusnej relácii Václava Moravca, ale v sobotu ho previezli do nemocnice, oznámila štátna televízia, podrobnosti však neuviedla. Havlov tajomník Jakub Hladík správu potvrdil. Nie je známe, ako dlho zostane Havel v nemocnici, ktorú Hladík odmietol konkretizovať, a ani ošetrenie či liečba, ktoré musí podstúpiť. Závisí to od exprezidentovho zdravotného stavu, dodal Hladík.

"Cíti sa dobre, ale musel zrušiť svoj program na nasledujúcich pár dní," spresnil Havlov tajomník a ďalšie detaily odmietol poskytnúť. Bývalý prezident sa však zatiaľ vždy liečil v Ústrednej vojenskej nemocnici v pražských Střešoviciach. Havel sa musel liečil na podobné ťažkosti s arytmiou srdca už v roku 2001.

Václav Havel (71) mal v minulosti takisto dýchacie problémy, ktoré siahali do rokov strávených v komunistických väzniciach. V decembri 1996 mu museli odstrániť tretinu pravej časti pľúc, pretože mu lekári objavili rakovinový nádor.

V súčasnosti celosvetovo uznávaný politik bol dramatikom a disidentom, keď sa v roku 1989 postavil na čelo revolúcie, ktorá pokojným spôsobom zvrhla komunistický režim. V decembri 1989 sa stal prezidentom Československa a v úrade českého prezidenta pôsobil od januára 1993, po rozdelení krajiny na Českú republiku a Slovensko. Jeho posledné funkčné obdobie sa skončilo vo februári 2003.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu