Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomrelo takmer sto pacientov, pribudlo viac ako 3-tisíc infikovaných

(Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP, file)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo za uplynulých 24 hodín 99 pacientov, pričom išlo zväčša o starších a chronicky chorých ľudí. Nákazu novým druhom koronavírusu v tomto čase potvrdili 4290 osobám, informoval v stredu operačný štáb na svojej stránke koronavirus.gov.hu.

Aktuálne je infikovaných 118.723 osôb. Hospitalizovaných s uvedeným ochorením je 7499 pacientov, z ktorých 581 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z choroby sa zotavilo 34.846 ľudí. Od vypuknutia pandémie sa koronavírusom v Maďarsku nakazilo 156.949 osôb. Celkový počet obetí na životoch súvisiacich s COVID-19 dosiahol 3380.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda nariadila predĺžiť stav mimoriadnej epidemiologickej situácie

Maďarská vláda na základe rozhodnutia parlamentu vydala nariadenie o predĺžení stavu mimoriadnej epidemiologickej situácie do 8. februára 2021. Informovalo o tom v stredu internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG).

Príslušné nariadenie bolo podľa HVG zverejnené ešte v utorok v štátnom vestníku. Poslanci parlamentu 11. novembra schválili predĺženie mimoriadnej situácie vyhlásenej vládou v súvislosti s koronavírusovou pandémiou o 90 dní. Kabinet tento stav vyhlásil 3. novembra v rámci svojej právomoci na 15 dní.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu