Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS opäť láme rekordy: Francúzsko zaznamenalo viac ako 52-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Vo Francúzsku za posledných 24 hodín pribudlo 52.518 prípadov ochorenia COVID-19, čo je najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Informoval o tom denník The Guardian.

Doteraz najvyšší denný prírastok nových prípadov (46.290) evidovali úrady v nedeľu. Aktuálna bilancia naznačuje, že účinky lockdownu, ktorý v krajine zaviedli v piatok, sa ešte neprejavili, píše The Guardian. Počet hospitalizovaných pacientov infikovaných novým koronavírusom sa totiž opäť zvýšili o viac ako 1000 a dosiahol štvormesačné maximum 25.143 hospitalizovaných. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti pribudlo za 24 hodín 152 pacientov, čím sa ich celkový počet zvýšil na 3.730, čo taktiež predstavuje štvormesačné maximum, píše agentúra Reuters.

Francúzsko zaznamenalo celkovo už viac ako 37.000 úmrtí a viac než polovica nemocničných lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti je už obsadená pacientmi s koronavírusom. Počet ľudí vo Francúzsku, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19, stúpol za posledný deň o 416. V nedeľu to bolo 231 úmrtí. Sedemdňový kĺzavý medián sa pohybuje na úrovni 345 úmrtí. Od začiatku pandémie v krajine evidujú 1.466.433 infikovaných.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzsko zaviedlo v piatok (30. októbra) už po druhýkrát v tomto roku lockdown, v rámci ktorého zatvorili všetky obchody predávajúce iný než nevyhnutný tovar. Lockdown vo Francúzsku potrvá minimálne do 1. decembra. Prezident Emmanuel Macron minulý týždeň varoval, že koronavírus sa šíri "rýchlosťou, ktorú nepredvídali ani tie najpesimistickejšie predpovede".

Viac o téme: NárastFrancúzskoKoronavírusLockdownInfikvoaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu