Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Infikovaných a hospitalizácií pribúda v Belgicku pomalším tempom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - V Belgicku, kde od pondelka začali platiť sprísnené karanténne opatrenia, zaznamenali v nedeľu 11.789 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Priemerný denný počet infekcií vzrástol na 15.582, čo je o 14 percent viac v porovnaní s predminulým týždňom. Uviedli to belgické médiá s odvolaním sa na údaje inštitútu pre verejné zdravie Sciensano.

Za uplynulých 24 hodín belgické nemocnice prijali ďalších 563 pacientov s ochorením COVID-19, čím priemerný počet nových denných hospitalizácií stúpol na 656 - to je o 40 percent viac ako v predchádzajúcom týždni. V pondelok bolo hospitalizovaných celkom 6823 pacientov, z ktorých 1223 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti a 60 percent z nich potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V priebehu nedele zomrelo v Belgicku v spojitosti s ochorením COVID-19 ďalších 112 osôb. Minulý týždeň zomrelo v priemere 113 ľudí za deň, čo je nárast o 164 percent voči predošlému týždňu; k zdvojnásobeniu počtu úmrtí dochádza už každých päť dní. Od vypuknutia koronavírusovej epidémie v Belgicku zomrelo 11.737 ľudí.

Viac o téme: HospitalizáciaNárastBelgickoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu