Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia v Barcelone musela zasiahnuť: Dôvodom boli ľudia odmietajúci opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrea Comas)

BARCELONA - Polícia v Barcelone v piatok zasahovala na demonštrácii zorganizovanej proti opatreniam obmedzujúcim pohyb osôb, ktoré boli zavedené s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu SARS-CoV-2. Informovali o tom tlačová agentúra AFP a denník El Mundo.

Protestujúci vyjadrovali nespokojnosť s nočným zákazom vychádzania a zákazom opustiť mesto počas víkendových sviatkov. Niekoľko stoviek účastníkov demonštrácie hádzalo do príslušníkov katalánskej regionálnej polície svetlice a iné objekty. Polícia sa demonštrantov snažila rozohnať a zatkla dve osoby.

Takmer všetky španielske autonómne spoločenstvá zatvorili svoje hranice s cieľom vyhnúť sa novému celoplošnému lockdownu. Úrady v Katalánsku však zaviedli mimoriadne opatrenia. Obyvatelia počas víkendu nemôžu opustiť svoje mestá a obce. Polícia bude počas víkendu dodržiavanie tohto opatrenia kontrolovať na hlavných cestných komunikáciách vedúcich z Barcelony.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Polícia bola v piatok nasadená i na letisku a železničných staniciach v hlavnom meste Madrid s cieľom dohliadať na dodržiavanie opatrení. Tie majú za cieľ obmedziť cestovanie počas víkendu. V Španielsku je od 25. októbra v platnosti núdzový stav. Obmedzenia v oblasti cestovania zaviedli viaceré mestá v krajine.

Experti tvrdia, že takéto lokálne opatrenia (lockdowny) sú posledným pokusom vyhnúť sa prísnejším opatreniam ako napríklad celoplošné uzavretie krajiny. Španielsko za uplynulých 24 hodín zaznamenalo 25.595 nových prípadov nákazy a 239 úmrtí, uvádza ministerstvo zdravotníctva. Od začiatku pandémie sa v krajine nakazilo už viac ako 1.185.000 ľudí a viac ako 35.870 zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19.

Viac o téme: ProtestyPandémiaŠpanielskoBarcelonaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu