Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Celoplošnému lockdownu sa dá vyhnúť: Základom je spolupráca

Raditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus
Raditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus (Zdroj: SITA/Laurent Gillieron/Keystone FILE via AP)

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tvrdí, že celoplošnému lockdownu na zníženie nárastu prípadov nákazy novým koronavírusom môžeme predísť, ak sme schopní urobiť ústupky a ak sa do boja proti koronavírusu "zapoja všetci". Informáciu priniesla agentúra AP.

Technická riaditeľka WHO pre oblasť ochorenia COVID-19 Maria Van Kerhoveová uviedla, že dúfa, že krajiny použijú na zastavenie prenosu ochorenia aj iné prostriedky vrátane posilnenia sledovacích, testovacích a "trasovacích" systémov.

Podľa Van Kerhoveovej by mali ľudia prevziať osobnú zodpovednosť za každodenné rozhodnutia, ako napríklad návštevu miest s vysokým výskytom ľudí, vyhýbanie sa spoločenským akciám v uzavretých priestoroch a odklad spoločenských udalostí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Riaditeľ programu núdzových operácií WHO Michael Ryan dodal, že z celkového počtu prípadov ochorenia COVID-19 vo svete bolo 46 percent v uplynulých týždňoch nahlásených v Európe. "Je nepochybné, že Európa je momentálnym epicentrom nákazy," vyhlásil. Zároveň dodal, že bežne otvorené hranice Európskej únie môžu v záujme "zmiernenia tejto fázy pandémie" zavrieť. Celosvetovo doposiaľ zaznamenali 43.635.927 osôb s ochorením COVID-19, v súvislosti s ktorým zomrelo 1.162.628 ľudí.

Viac o téme: NákazaZabránenieWHOKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu