Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Maďarsko má voľných 47 percent nemocničných lôžok, operácie zatiaľ neodkladajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarské nemocnice majú voľných 47 percent svojich lôžok. Nemocnice zatiaľ nemusia odkladať žiadne operácie, pričom zdravotníctvo je pripravené a prostriedky potrebné na ochranu proti novému druhu koronavírusu sú k dispozícii. Takéto vyjadrenie zaznelo vo štvrtok v Budapešti na tlačovej konferencii vlády.

Šéf úradu vlády Gergely Gulyás zároveň podľa spravodajského servera Mfor.hu povedal, že v Maďarsku, sa podobne, ako aj v iných krajinách, situácia pandémie nového druhu koronavírusu zhoršuje. Dodal však, že počet úmrtí pripadajúcich na jeden milión obyvateľov je pod priemerom Európskej únie.

Gulyás ďalej zdôraznil, že vláda realizuje významný rozvojový program  v oblasti zdravotníctva, ktorého výsledkom bude, že do roku 2021 vzrastú v porovnaní s rokom 2018 mzdy zamestnancov v zdravotníctve o 72 percent.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Maďarsku potvrdili za uplynulých 24 hodín testy rekordných 2032 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 zomrelo za tento čas 46 chronicky chorých pacientov, prevažne starších ľudí. Od začiatku vypuknutia epidémie koronavírusu evidujú v Maďarsku už 52.212 prípadov nákazy; počet zosnulých súvisiacich s touto nákazou stúpol na 1305.

Viac o téme: OdkladOperácieLôžkaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu