Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Francúzsko zaznamenalo prvýkrát viac ako 30-tisíc nových prípadov za deň

Koronavírus vo Francúzsku
Koronavírus vo Francúzsku (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Vo Francúzsku malo za uplynulých 24 hodín pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2 ďalších 30.621 ľudí. Ide o najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. S odvolaním sa na štvrtkové údaje ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra AFP.

Celkový počet infikovaných zaevidovaných od začiatku pandémie sa vo Francúzsku zvýšil na 809.684, píše agentúra Reuters. Za uplynulých 24 hodín pribudlo v krajine aj 88 súvisiacich úmrtí, čím sa ich celkový zvýšil na 33.125. Miera pozitívnych testov vo Francúzsku vo štvrtok dosiahla 12,6 percenta, deň predtým predstavovala 12,2 percenta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) sa nachádza 1750 pacientov. V apríli, na vrchole koronakrízy, bolo na oddeleniach JIS s ochorením COVID-19 hospitalizovaných vyše 7000 ľudí. Francúzsko od soboty opätovne zavedie stav zdravotnej núdze. Okrem toho prezident Emmanuel Macron nariadil v Paríži a ďalších ôsmich mestách nočný zákaz vychádzania od 21.00 h do 06.00 h. Toto opatrenie bude platiť od soboty na obdobie najmenej štyroch týždňov.

Viac o téme: RekordPandémiaŠtatistikyFrancúzskoParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu