Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šéf parížskych nemocníc hovoril o KORONAVÍRUSE: Druhá vlna môže byť horšia než prvá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bob Edme)

PARÍŽ - Druhá vlna koronavírusu by mohla mať vo Francúzsku horší priebeh, než mala prvá, uviedol v piatok Martin Hirsch, generálny riaditeľ verejného zdravotníckeho zariadenia AP-HP po tom, čo krajina za uplynulý deň zaznamenala rekordný počet prípadov ochorenia COVID-19.

Vo štvrtok vo Francúzsku zaznamenali rekordných 41.622 prípadov nákazy novým koronavírusom a počet pacientov na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) dosiahol od mája najvyššiu úroveň. Francúzsko v súvislosti s narastajúcim počtom pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 zaviedlo od 21.00 h do 06.00 h zákaz vychádzania, ktorý platí pre 46 miliónov obyvateľov, čo predstavuje približne dve tretiny celkového počtu obyvateľstva Francúzska.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"V uplynulých mesiacoch panoval názor, že žiadna druhá vlna neexistuje a ak áno, bude malá. Situácia sa však vyvinula opačným smerom," uviedol Hirsch. "Je možné, že druhá vlna bude ešte horšia než prvá," dodal. Vo Francúzsku doposiaľ zaznamenali 999.034 prípadov ochorenia COVID-19, v súvislosti s ktorým v krajine zomrelo 34.210 osôb. Z ochorenia sa vyliečilo 108.599 ľudí.

Viac o téme: NemocniceParížKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu