Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takúto službu ešte policajti nemali! Chceli im ujsť dvaja cyklisti, nevyšlo, tragikomické VIDEO

(Zdroj: Facebook/Policie ČR)

PRAHA - Policajti musia počas služby riešiť rôznorodé priestupky. Tí pražskí budú na jednu zo svojich služieb spomínať asi ešte naozaj dlho. Počas nej totiž narazili na hneď dvoch cyklistov, ktorí im chceli ujsť. Nepodarilo sa a navyše mali ešte k tomu obaja nehodu.

Prvý prípad sa stal v štvrti Michle začiatkom októbra v sobotu, informovala Polícia ČR na svojom Facebooku. Hliadka popoludní spozorovala cyklistu, ktorého sa rozhodla zastaviť a skontrolovať. Tridsaťštyriročný muž ale v momente, ako ich zbadal, šliapol do pedálov a chcel im ufujazdiť. Nabúral však do betónového premostenia a bolo po úteku. Policajti následne zistili, že bicykel bol práve ukradnutý z neďalekých garáží a mladíka zadržali.

Druhý prípad sa stal tiež v Prahe 4 v stredu pred dvomi týždňami. Tí istí muži zákona si počas jazdy všimli dvoch cyklistov, pričom jeden sa za nimi neustále obzeral. Hneď po tom, ako zapli majáky, začal unikať. Ani on však ďaleko nezašiel. Havaroval na schodoch vedúcich do metra. Ešte sa pokúsil policajtom utiecť po vlastných, ale potkol sa o bicykel. Následné šetrenie ukázalo, že ide o 35-ročného recidivistu, po ktorom je vyhlásené celoštátne pátranie. Navyše mal pri sebe väčšie množstvo pervitínu. Teraz čelí obvineniu zo spáchania trestného činu prechovávania omamnej a psychotropnej látky a jedu, za čo mu hrozia dva roky nepodmienečne. 

Chodci a cyklisti v uliciach si idú po krku: Otrasný ranný zážitok dôchodkyne

Spravodlivosti bolo v týchto prípadoch učinené zadosť a policajnú prácu ocenili aj užívatelia. Jeden z nich si spomenul na incident, ktorého účastníčkou bola jeho mama. "Kre-éni na bicykloch. Jeden mi takto takmer zostrelil mamu, keď vyšla z obchodu," napísal. 

Viac o téme: KrádežCyklistiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu