Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Organizátori zrušili druhú prezidentskú debatu v USA: Infikovaný Trump chystá vystúpenie na zhromaždení

Komisia pre prezidentské debaty zrušila druhú prezidentskú debatu medzi republikánom Donaldom Trumpom a jeho demokratickým vyzývateľom Joeom Bidenom
Komisia pre prezidentské debaty zrušila druhú prezidentskú debatu medzi republikánom Donaldom Trumpom a jeho demokratickým vyzývateľom Joeom Bidenom (Zdroj: TASR/AP Photo/Julio Cortez)

WASHINGTON - Komisia pre prezidentské debaty (CPD) zrušila v poradí druhú prezidentskú debatu medzi republikánom Donaldom Trumpom a jeho demokratickým vyzývateľom Joeom Bidenom, ktorá sa mala konať 15. októbra. Informovala o tom v piatok miestneho času spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na oboznámený zdroj.

"Každý (kandidát) už oznámil alternatívne plány na tento dátum," uviedla CPD vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP. "Je teraz zjavné, že 15. októbra nebude žiadna debata," zdôraznila komisia. Organizátori debaty, ktorá sa mala uskutočniť budúci štvrtok v Miami, o jej oficiálnom zrušení rozhodli deň po tom, ako oznámili, že sa bude konať virtuálne z dôvodu, že Trump je nakazený novým koronavírusom. 

Trump však uskutočnenie debaty v inom než osobnom formáte odmietol a navrhoval presunúť tretiu debatu na 29. októbra, s čím však Biden nesúhlasil. Druhá a zároveň posledná prezidentská debata sa tak uskutoční 22. októbra v meste Nashville v štáte Tennessee.

Trump v pondelok vystúpi na zhromaždení na Floride

Americký prezident Donald Trump v pondelok vystúpi na volebnom zhromaždení v meste Sanford v štáte Florida. Oznámila to v piatok jeho kampaň, informuje agentúra AFP. Trump už vo štvrtok naznačil, že rozmýšľa o tom, že uskutoční stretnutie s voličmi na Floride - plánoval to už v sobotu večer.

"Myslím si, že sa pokúsim vystúpiť na zhromaždení v sobotu večer, ak budeme mať čas ho zorganizovať... pravdepodobne na Floride," povedal Trump počas rozhovoru na americkej televíznej stanici Fox News. "Chce hovoriť s Američanmi, chce byť tam vonku," povedala pre Fox News hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová.

Trump zároveň usporiada v sobotu v Bielom dome prvé verejné podujatie odkedy bol minulý týždeň pozitívne testovaný na nový druh koronavírusu. V piatok o tom podľa agentúry AFP informoval nemenovaný predstaviteľ Trumpovej administratívy. Popredný zdroj z americkej administratívy, ktorý si neželal byť menovaný, tak potvrdil správy amerických médií, že Trump bude v Bielom dome hovoriť o téme "zákona a poriadku". Zdroj dodal, že Trump bude dodržiavať odstup a ľuďom sa prihovorí z balkóna.

Trump mal pozitívny test na koronavírus 1. októbra a následne strávil tri dni v nemocnici. Ako uviedol pre Fox News, testu na prítomnosť koronavírusu by sa mal znova podrobiť zrejme ešte v piatok. Medicínski odborníci totiž vyjadrili obavy z toho, či sa prezident z ochorenia COVID-19 už úplne vyliečil, ako aj z toho, či má verejnosť kompletné informácie o jeho zdravotnom stave, keďže Biely dom odmietol zverejniť výsledky jeho röntgenových snímok hrudníka a pľúc, poznamenal denník The Guardian.

Viac o téme: OrganizátoriPrezidentské voľbyDebataZrušenieVystúpenieDonald TrumpJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu