Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Taliansko eviduje najviac nakazených od apríla, situácia v Británii sa zhoršuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Charles Krupa)

RÍM - Talianske úrady zaregistrovali za posledných 24 hodín 4458 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Je to najvyšší prírastok od polovice apríla. Britský minister zdravotníctva Matt Hancock zas vo štvrtok varoval, že súčasná situácia v krajine dosiahla "nebezpečný moment". Informovala o tom agentúra Reuters.

V Taliansku zaznamenali vo štvrtok aj 22 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Taliansko hlási za deň podstatne menej nových prípadov ochorenia COVID-19 ako ďalšie veľké európske krajiny vrátane Francúzska, Španielska a Británie. Viac ako 4000 prípadov za deň tam naposledy zaznamenali 12. apríla. V rovnaký deň však vtedy zomrelo 431 ľudí. Približne mesiac po tom vláda povolila opätovné otvorenie reštaurácií, barov a obchodov, pripomína Reuters.

V Británii vo štvrtok zaznamenali 17.540 prípadov nákazy koronavírusom, čo je o zhruba 3000 viac ako predchádzajúci deň. Zomrelo aj ďalších 77 osôb, ktoré boli v uplynulých 28 dňoch pozitívne testované na prítomnosť patogénu SARS-CoV-2.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hancock vo štvrtkovom prejave uviedol, že je veľmi znepokojený nárastom počtu prípadov. Dodal, že počet hospitalizácií v severozápadnom Anglicku sa každé dva týždne zdvojnásobuje a len za posledný týždeň stúpol o 57 percent. "V niektorých častiach krajiny je situácia opäť veľmi vážna. Nanešťastie vidíme prudký nárast hospitalizácií osôb starších ako 60 rokov a stúpa aj počet úmrtí," dodal.

Viac o téme: ZhoršenieTalianskoVeľká BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu