Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Poľsko druhý deň po sebe prekonalo rekord v počte infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko znova prekonalo svoj vlastný denný rekord v počte nakazených koronavírusom - za posledných 24 hodín potvrdilo 4280 nových prípadov infekcie. Informovalo o tom vo štvrtok poľské ministerstvo zdravotníctva, ktoré citovala tlačová agentúra DPA.

Vyše 250 prípadov zaznamenali v deviatich zo 16 vojvodstiev Poľska a v troch vojvodstvách počet nakazených presiahol 500. Rekordný počet hlásili deň po tom, čo bol prekonaný predchádzajúci rekord, keď poľské úrady informovali o 3003 infikovaných. Od začiatku pandémie Poľsko potvrdilo celkovo 111.599 prípadov nákazy koronavírusom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vo štvrtok bolo hlásených aj ďalších 76 súvisiacich úmrtí, takže celkový počet mŕtvych stúpol na 2867. Poľské ministerstvo zdravotníctva podľa očakávania v priebehu štvrtka rozšíri zoznam okresov, v ktorých budú platiť ďalšie obmedzenia proti šíreniu koronavírusu, ako napríklad povinné nosenie rúšok na verejnosti.

Zoznam takzvaných žltých a červených zón, teda oblastí najviac postihnutých pandémiou, sa zrejme rozšíri zo súčasných 51 na vyše 100 vrátane hlavného mesta Varšava. Uviedli to predstavitelia ministerstva.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyPoľskoVaršavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu