Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z JIS prepustili maďarského exministra Kunczeho, ktorý sa liečil na KORONAVÍRUS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko)

BUDAPEŠŤ - Po troch týždňoch prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti bližšie nešpecifikovanej budapeštianskej nemocnice maďarského exministra vnútra Gábora Kunczeho. Bývalý minister mal vážny priebeh ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým druhom koronavírusu.

Kuncze (69) svoje prepustenie z JIS oznámil vo štvrtok na Facebooku. Gábor Kuncze bol ministrom v ľavicovo-liberálne vláde premiéra Gyulu Horna v rokoch 1994 - 1998 a dvakrát aj predsedom Zväzu slobodných demokratov (SZDSZ) (v období rokov 1994 - 1998 a 2001 - 2007).

Pri oznámení svojho prepustenia z JIS vysoko ocenil prístup personálu nemocnice. Poznamenal, že videl vlastne iba oči lekárov a zdravotných sestier, pretože boli vždy v ochrannom odeve a mali zakrytú tvár.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Vnímal som iba to, že ma pozorujú, hodnotia, konzultujú, sledujú monitor, údaje a že sa mi počas liečby zlepšil stav. Ďakujem!", napísal okrem iného Kuncze, ktorý sa nakazil koronavírusom spolu so svojou manželkou. Oboch hospitalizovali, ale jeho stav si vyžiadal intenzívnu lekársku starostlivosť. Na začiatku svojej hospitalizácie tento liberálny politik na spoločenskej sieti uviedol: "Ďakujeme za vaše obavy o nás! Noste rúška, COVID-19 nie je nič príjemného!"

Viac o téme: NemocnicaPrepustenieMaďarskoKoronavírusGábor Kuncze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu