Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cirkev bude blahorečiť "božieho influencera": Jeho telo sa ani po niekoľkých rokoch nerozkladá

Telo Acutisa neprejavuje žiadne známky rozkladu. Zobraziť galériu (2)
Telo Acutisa neprejavuje žiadne známky rozkladu. (Zdroj: Facebook/ Carlo Acutis PH)

ASISI - V talianskom Assisi bude vystavené až do 17. októbra telo mladého hlboko veriaceho programátora Carla Acutisa. Je zaujímavé, že jeho telo ani po 14 rokoch od smrti nevykazuje žiadne známky rozkladu. Mladík ešte rok pred smrťou katalogizoval tzv. eucharistické zázraky, ktorým veril. Cirkev teraz plánuje Carla Acutisa blahorečiť.

Pastor Carlos Acácio Gonçalves Ferreira k tomu poznamenal: "Bude to prvýkrát v dejinách, čo budeme mať tú česť so svätcom oblečeným v džínsoch, športových topánkach a svetra."

Hrob mladíka, ktorý zomrel v roku 2006 na leukémiu, znovu otvorili. Blahorečený bude 10. októbra 2020. Video, ktoré plánujú cirkevní predstavitelia teraz nakrútiť, má byť dôkazom, že hovoria pravdu.

Acutis bol hlboko veriaci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ Carlo Acutis PH)

O jeho viere svedčí podľa vaticannews.va aj jeho veta, ktorú citovala jeho matka: "Šťastie znamená zahľadieť sa do Boha, zatiaľ čo smútok a horkosť je zahladením sa do seba". Niet preto divu, že cirkev z neho už dávnejšie vyhlásila za patróna talianskej mládeže. Mladí ľudia z katolíckej cirkvi ho zas nazývajú "božím influencerom".

Medzi eucharistické zázraky patria aj tzv hostie, kedy veriaci počas bohoslužby prijímajú oblátky a víno a veria, že sa im v ústach zmenia na Kristovo telo - teda ľudské tkanivo.

Carlo pred smrťou pripravoval katalóg zázrakov, ktorý mal mať podobu internetovej stránky.

Acutisovo telo však už nie je úplné. Vyňali z neho srdce a uložili na bezpečnom mieste. Je to preto, že telesné pozostatky bude možné uctievať ako relikviu. Priestor, kde bude srdce Carla vystavené sa pravdepodobne stane obľúbeným pútnickým miestom.

Viac o téme: BlahorečenieVatikánCarlo AcutisEucharistické zázraky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu