Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS V Maďarsku evidujú už vyše 34-tisíc infikovaných: Zomrelo ďalších 21 pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku v uplynulých 24 hodinách zomrelo v súvislosti s nákazou nového druhu koronavírusu 21 pacientov, testy na infekciu koronavírusom boli pozitívne v 932 prípadoch. Vyplýva to z aktuálnych, vo štvrtok zverejnených údajov vládneho servera koronavirus.gov.hu.

Celkový počet nakazených dosiahol už 34.046. Z infekcie sa zotavilo 9187 osôb, aktuálne je nakazených 23.961 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V nemocniciach ošetrujú 804 pacientov s ochorením COVID-19, z ktorých 56 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V úradne nariadenej domácej karanténe je v súčasnosti 20.217 ľudí.

Kasína budú musieť zatvoriť o 23.00 h

Tento týždeň vstúpi v Maďarsku do platnosti nariadenie, v zmysle ktorého budú musieť v rámci ochrany proti šíreniu nového druhu koronavírusu zatvoriť o 23.00 h aj všetky kasína, oznámil vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Podľa spravodajského servera Origo.hu Gulyás na pravidelnej štvrtkovej tlačovej konferencii vlády k otázke budúcich vakcín proti koronavírusu povedal, že on osobne nepodporuje myšlienku povinného očkovania, avšak považuje za rozumné bezplatné očkovanie. Pripomenul, že v prepočte na milión obyvateľov pripadá 90 obetí v súvislosti s ochorením COVID-19, a vyzval ľudí, aby dodržiavali sprísnené opatrenia, ktoré vláda nariadila.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyMaďarskoBudapešťKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu