Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Taliansko oznámilo povinné testy pre cestujúcich zo štyroch krajín vrátane Česka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM/MILÁNO - Taliansko zavádza povinné testovanie na ochorenie COVID-19 pre cestujúcich, ktorí do krajiny prídu z Británie, Holandska, Belgicka a Českej republiky. Oznámil to v stredu taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza, informovala agentúra Reuters.

"Údaje nákazy rastú po celej Európe a aj v Taliansku," napísal Speranza na sociálnej sieti. "Podpísal som nariadenie, vďaka ktorému je testovanie na koronavírus povinné pre cestujúcich z Belgicka, Holandska, Spojeného kráľovstva a Českej republiky."

Talianska vláda už predtým rozhodla o zavedení povinného nosenia tvárových rúšok vo vonkajších priestoroch. Nariadenie, ktoré je súčasťou opatrení proti šíreniu nového koronavírusu, schválil kabinet spolu s predĺžením núdzového stavu do 31. januára 2021.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nosenie rúšok bolo dosiaľ v Taliansku povinné pri vonkajších aktivitách vo viacerých regiónoch vrátane Sicílie, Kampánie, ktorej metropolou je Neapol, a Lazia s hlavným mestom Rímom, priblížila agentúra DPA. Talianske úrady sprísňujú protivírusové opatrenia po náraste denných počtov novoinfikovaných, ktoré dosiahli najvyššiu úroveň od konca apríla.

V stredu v krajine zaevidovali ďalších 3678 prípadov nákazy za posledných 24 hodín, čo je o 1000 viac než v utorok. Celkový počet potvrdených infikovaných sa tým zvýšil na 333.940. Počet úmrtí stúpol o 31 na celkovo 36.061.

Viac o téme: TestyČeskoPandémiaRímTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu