Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Trump avizoval, že z nemocnice ho prepustia v pondelok večer

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump (74) na Twitteri oznámil, že z nemocnice, kde sa už tretí deň lieči na ochorenie COVID-19 spôsobené novým druhom koronavírusu, ho prepustia ešte v pondelok večer miestneho času.

"Skvelú (nemocnicu) Walter Reed Army Medical Center opustím dnes o 18.30 h (utorok 00.30 h SELČ). Cítim sa skutočne dobre. Nebojte sa (choroby) COVID-19. Nedovoľte, aby ovládla váš život. Vyvinuli sme, za Trumpovej administratívy, niekoľko skvelých liekov a poznatkov. Cítim sa lepšie ako pred 20 rokmi!" napísal Trump na svojom oficiálnom účte na Twitteri.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Trump mal pozitívny test na nový koronavírus minulý štvrtok a svoju nákazu oznámil v piatok v skorých ranných hodinách. Agentúra AFP napísala, že aktuálne informácie o Trumpovom zdravotnom stave prinesie v pondelok večer jeho osobný lekár Sean Conley. Na následky koronavírusu zomrelo v USA už 210.000 ľudí, pripomína agentúra AP.

Trump podľa lekárov ešte nie je úplne v poriadku

Americký prezident Donald Trump "ešte nie je úplne za vodou", čo sa týka uzdravenia z choroby vyvolávanej novým koronavírusom. Povedal to v pondelok večer na tlačovom brífingu jeho osobný lekár Sean Conley, podľa ktorého však prezidenta napriek tomu ešte v pondelok miestneho času prepustia z nemocnice pri Washingtone. Ukončenie svojej hospitalizácie už predtým na Twitteri avizoval samotný Donald Trump, ktorý zároveň Američanov vyzval, aby sa choroby COVID-19 nebáli.

Napriek tomu, že Trump ešte nie je celkom zotavený z ochorenia COVID-19, Conley a jeho tím sa zhodli na tom, že je možné prezidenta prepustiť do domáceho ošetrenia v Bielom dome."Všetky naše hodnotenia, a čo je najdôležitejšie, jeho (Trumpov) klinický stav podporujú prezidentov bezpečný návrat domov, kde mu bude nepretržite poskytovaná prvotriedna zdravotnícka starostlivosť". Lekári spresnili, že prezident USA bude ďalšiu liečbu dostávať priamo v Bielom dome.

Viac o téme: NemocnicaPrepustenieDonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu