Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS majú aj ľudia okolo Trumpa: Medzi nimi aj manažér či vplyvná poradkyňa

Donald Trump a jeho spolupracovníci Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a jeho spolupracovníci (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Viacero ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v okolí amerického prezidenta Donalda Trumpa, bolo v uplynulých hodinách pozitívne testovaných na nový druh koronavírusu. Informujú o tom americké médiá. Stalo sa tak po tom, ako sa novým druhom koronavírusu nakazila Trumpova poradkyňa Hope Hicksová a pozitívne testy mali následne aj samotný prezident a prvá dáma Melania.

Podľa magazínu Politico mal pozitívny test manažér jeho volebnej kampane Bill Stepien. Dozvedel sa o tom v piatok večer a zatiaľ sa uňho prejavujú symptómy podobné chrípke. Stepien pracuje z domu a naďalej sa stará o kampaň pred novembrovými voľbami.


Trumpa previezli do nemocnice: Dostáva experimentálne lieky na KORONAVÍRUS! Myslím, že sa mám dobre


Koronavírus potvrdili u viacerých ľudí

Okrem Stepiena sa koronavírus SARS-CoV-2 potvrdil aj u predsedníčky Republikánskeho národného výboru (RNC) Ronny McDanielovej a bývalej vplyvnej poradkyne Kellyanne Conwayovej. Tá na Twitteri napísala, že má mierne symptómy vrátane slabého kašľa; cíti sa dobre a po dohode s lekárom je v domácej karanténe.

Hope Hicksová
Zobraziť galériu (2)
Hope Hicksová  (Zdroj: SITA/AP/Andrew Harnik)

Conwayová sa pred týždňom zúčastnila na podujatí v Bielom dome, na ktorom Trump predstavil svoju kandidátku na sudkyňu najvyššieho súdu. Tak ako väčšina hostí nemala rúško a bola v blízkom kontakte s mnohými hosťami vrátane ministra spravodlivosti Williama Barra.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Okrem toho mali podľa televízie NBC News pozitívne testy aj republikánski senátori Mike Lee a Thom Tillis, dekan prestížnej katolíckej University of Notre Dame v štáte Indiana, ako aj jeden zamestnanec Bieleho domu a traja novinári.

Viac o téme: PandémiaDonald TrumpKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu