Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľudia v Británii vyšli do ulíc: V Londýne protestovali proti epidemiologickým opatreniam

Ľudia protestujú proti prísnym pandemickým opatreniam na Trafalgarskom námestí v Londýne
Ľudia protestujú proti prísnym pandemickým opatreniam na Trafalgarskom námestí v Londýne (Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Polícia v Londýne v sobotu predčasne ukončila demonštráciu na Trafalgarskom námestí proti opatreniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Podľa polície protestujúci nedodržiavali vzájomné rozstupy, informovala agentúra AP.

Tisíce ľudí, z ktorých väčšina nemala na tvári ochranné rúška, si prišli na zhromaždenie vypočuť rečníkov, ktorí kritizovali obmedzenia zavedené vládou. Tvrdili, že ide o prehnanú reakciu na pandémiu, ktorá zbytočne obmedzuje ľudské práva a slobodu prejavu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Polícia ešte pred samotným protestom uviedla, že jej príslušníci budú s ľuďmi hovoriť a vysvetľovať im, že je potrebné dodržiavať bezpečný fyzický odstup. V prípade, že sa toto opatrenie nebude dodržiavať, prikročia k donucovacím prostriedkom. Na začiatku protestu bolo policajtov vidieť na okraji davu, no nijako nezasahovali, píše AP.

Podobná demonštrácia proti koronavírusovým obmedzeniam sa na Trafalgarskom námestí konala aj pred týždňom. Polícia uviedla, že na proteste došlo k násilnostiam zo strany "malej menšiny" demonštrantov a niekoľkí jej príslušníci utrpeli zranenia. V Británii hlásili v piatok 6874 nových prípadov nákazy novým koronavírusom a 34 úmrtí. Celkovo v krajine zaznamenali už takmer 42.000 úmrtí, čo je najviac v Európe.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu