Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Počet Infikovaných naďalej stúpa aj v Maďarsku: Pribudlo 950 prípadov, zomrelo 12 ľudí

(Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 950 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a 12 úmrtí spojených s ochorením COVID-19, informovala v sobotu vládna stránka koronavirus.gov.hu.

Celkový počet nakazených tak stúpol na 23.077 a obetí na 730. Z ochorenia sa dosiaľ zotavilo 5099 osôb. Infekcia je aktuálne potvrdená u 17.248 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 589 pacientov, na umelú pľúcnu ventiláciu je z nich napojených 36.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rezervy nemocníc zatiaľ stačia

Druhá vlna nákazy novým druhom koronavírusu mohutne zasiahla Maďarsko, avšak zatiaľ sú zdravotné rezervy dostatočné, povedal v sobotu v Budapešti vo videozázname zverejnenom na Facebooku po zasadaní operačného štábu zodpovedného za ochranu proti šíreniu koronavírusu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

"Pravidelne preverujeme nemocničné kapacity, či máme dostatok postelí, zdravotných prostriedkov, prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu, či je dostatok lekárov a zdravotníkov," povedal Orbán. Podľa jeho slov sú pripravené aj zakonzervované kapacity v rámci takzvaných epidemiologických nemocníc, ich použitie zatiaľ nie je potrebné. Ak však počty nakazených budú ďalej stúpať, bude ich treba otvoriť, v súčasnosti však stačia existujúce rezervy nemocníc.


Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu