Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Testovanie na KORONAVÍRUS v Maďarsku je bezplatné pre toho, komu ho nariadi lekár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Balogh Zoltan/MTI via AP))

BUDAPEŠŤ - Test PCR na prítomnosť nového druhu koronavírusu v tele je v Maďarsku vykonaný zdarma každému, komu to nariadi obvodný lekár, epidemiologický úrad, prípadne nemocnica. Uviedla to vo štvrtok v Budapešti po rokovaní operačného štábu šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

V prípade podozrenia z infekcie koronavírusom obvodný lekár objedná vyšetrenie u záchrannej služby. "Z doterajších 657.437 testov bol iba zlomok vykonaný za úhradu pacientom," citovala agentúra MTI Müllerovú. Podotkla, že denný prírastok infikovaných v krajine už týždeň stagnuje. Počet aktuálne nakazených novým druhom koronavírusu v Maďarsku dosiahol vo štvrtok 15.673, pričom za deň pribudlo 750 potvrdených prípadov nákazy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


S ochorením COVID-19 zomrelo sedem starších chronicky chorých pacientov, čím počet obetí stúpol na 709. Celkový počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol na 21.000. Z nákazy sa zotavilo 4818 osôb. V nemocničnej starostlivosti je 549 ľudí. Na umelej pľúcnej ventilácii je napojených 32 chorých.

Viac o téme: TestovanieMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu