Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudlo 633 prípadov, osem chorých ľudí zomrelo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Uplynulý deň pribudlo v Maďarsku 633 prípadov potvrdenej nákazy novým druhom koronavírusu. S ochorením COVID-19 zomrelo osem chronicky chorých pacientov, informovala v utorok vládna informačná stránka koronavirus.gov.hu.

Počet infikovaných stúpol na 19.499 a počet obetí koronavírusu na 694. Z nákazy sa zotavilo 4559 osôb. Aktuálne je nakazených 14.246 ľudí, ktorých 40 percent je z Budapešti. Hospitalizovaných s ochorením COVID-19 je 534 osôb, z ktorých 36 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Operatívny štáb nariadil pre výskyt nákazy koronavírusom karanténu vo forme mimoriadnych prázdnin v 23 materských školách a na šiestich školách.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Obeťami sú aj pacienti vo veku od 37 do 54 rokov

Medzi ôsmimi obeťami s ochorením COVID-19, ktoré za uplynulý deň pribudli v Maďarsku v utorok, sú aj traja chronicky chorí pacienti vo veku od 37 do 54 rokov, informovala vládna informačná stránka koronavirus.gov.hu. Najmladšou obeťou je 37-ročná pacientka trpiaca akútnou leukémiou. S ochorením COVID-19 zomrel aj 51-ročný muž trpiaci cukrovkou a obezitou a aj 54-ročný pacient liečený na vysoký tlak a cukrovku.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu