Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Rakúsku pribudlo za posledných 24 hodín 563 infikovaných osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Rakúsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 563 nových prípadov nákazy koronavírusom. Po dlhom čase sa na prvom mieste v počte infikovaných osôb nenachádza Viedeň, ale spolková krajina Dolné Rakúsko, kde hlásili v pondelok 181 novonakazených. S odvolaním sa na údaje tamojšieho ministerstva vnútra o tom informoval spravodajský server OE24.

Od začiatku pandémie COVID-19 zaznamenali v Rakúsku 38.658 pozitívnych výsledkov testov, pričom testovaných bolo celkovo 1.458.095 osôb. Momentálne je v krajine 8375 aktívnych prípadov. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 767 pacientov a 29.516 sa doposiaľ uzdravilo. V priemere pribudlo v Rakúsku za posledných sedem dní denne 731 nakazených. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 364 pacientov, z ktorých 67 leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober na tlačovej konferencii vyjadril nádej, že pozitívny vplyv na vývoj počtu nakazených by mohli mať opatrenia týkajúce sa obmedzení v baroch, kluboch a na súkromných podujatiach, ktoré vstúpili do platnosti v pondelok. "To by malo zaúčinkovať," uviedol v tejto súvislosti.

Od pondelka sú v Rakúsku vo vnútorných priestoroch zakázané súkromné stretnutia viac ako desiatich osôb, a to s výnimkou pohrebov, náboženských podujatí a demonštrácií. Za jedným stolom v gastronomických prevádzkach môže sedieť najviac desať ľudí a konzumácia jedál je povolená len pri stole.

Viac o téme: PandémiaViedeňRakúskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu