Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál v nemocnici na Ukrajine: Žena si musela odniesť manželove amputované nohy

Žena sa na tlačovej besede k prípadu rozplakala.
Žena sa na tlačovej besede k prípadu rozplakala. (Zdroj: TUT.INFO)

KYJEV - Nemocnica na Ukrajine nariadila žene, aby sa sama zbavila amputovaných nôh svojho manžela. Za absurdným dopytom stojí akútny nedostatok financií v ukrajinskom zdravotníctve.

Nemocničný škandál na Ukrajine: Žena musela sama zlikvidovať amputované nohy svojho manžela, pretože nemocnica si nemôže dovoliť systém odstraňovanie časti tiel. Znepokojujúci prípad odhaľuje chorľavý zdravotný systém na Ukrajine.

Groteskný incident sa odohral v regionálnej nemocnici v ukrajinskom meste Novyj Buh, ako informuje britský denník Mirror.

Manželka sa dozvie, že jej manželovi musia byť amputované obe nohy. Nemocnica vás potom požiada, aby ste sa dostavili ráno v deň operácie. „Sadnite si a počkajte, kým sa operácia neskončí,“ povedali žene. Netušila, že to bude všetko ešte horšie.

Vezmi si nohy so sebou

Pretože po operácii chirurgickí asistenti vtlačili jej do rúk manželove amputované nohy. „Zober si nohy so sebou,“ povedali jej údajne. Úplne zmätená manželka vezme vrece s mužovými končatinami a opustí nemocnicu. Krátko nato omdlela. „Cítila na svojich pleciach teplo nôh,“ povedal priateľ neskôr na tlačovej konferencii.

Hlavný lekár nemocnice Vladimir Luščenko z incidentu viní akútny finančný nedostatok jeho nemocnice. „Naša nemocnica mala recyklačný systém na zaobchádzanie s časťami tela, ale vyrabovali ju miestni obyvatelia,“ hovorí Luščenko.

„Obnova nie je lacná,“ tvrdí hlavný lekár. „Likvidácia je nesmierne drahá zábava.“ Nemocnica si navyše musí ešte počkať na zodpovedajúcu licenciu pre nový recyklačný systém.

Notorický nedostatok peňazí v ukrajinských nemocniciach

Dovtedy očakáva, že príbuzní uložia amputované časti tela na cintoríne „do hrobu, v ktorom bude neskôr pacient pochovaný“, hovorí hlavný lekár. Aký je zdravotný stav muža, nie je známe.

Prípad odhalil akútny finančný nedostatok v ukrajinských nemocniciach a vzbudil veľkú pozornosť. Vzhľadom na hnev verejnosti zriadila zdravotná správa regiónu osobitnú komisiu na vyšetrovanie.

Viac o téme: ManželkaAmputáciaNohy Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu