Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Kanadská provincia Quebec oznámila nové obmedzenia, svadby budú len s 50 ľuďmi

Koronavírus v Kanade
Koronavírus v Kanade (Zdroj: SITA/Graham Hughes/The Canadian Press via AP)

TORONTO - Kanadská provincia Quebec v nedeľu oznámila nové obmedzenia pre zhromaždenia, aby zabránila druhej vlne nákazy novým druhom koronavírusu. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Počet ľudí, ktorí sa môžu zísť "v prenajatých sálach, modlitebniach, na oslavách a svadbách", klesá z 250 na 50. Nariadenie platí už od pondelka, uviedol minister zdravotníctva Christian Dubé. V troch regiónoch provincie - vrátane miest Montreal a Quebec, kde je vyhlásený oranžový stupeň pohotovosti - sú takéto zhromaždenia obmedzené na 25 ľudí, povedal Dubé na tlačovej konferencii.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Obmedzenia sa nevzťahujú na divadlá ani kiná, kde je jednoduchšie dodržiavať bezpečný odstup, dodal minister. "Šírenie nákazy sa zvýšilo v troch socio-hygienických regiónoch," spresnil Dubé novinárom. "Počet prípadov narastá a naše možnosti starať sa o chorých klesajú," dodal.

"Žiadame vás, aby ste sa kontaktovali čo najmenej a nenavštevovali sa navzájom... Nechodievajte na rodinné obedy, na večere s priateľmi a na večierky," upozornil. Kanada zažíva v posledných týždňoch nárast v počte prípadov nákazy koronavírusom. Quebec a susedné Ontário, najťažšie zasiahnuté provincie, dôrazne zakročujú proti veľkým zhromaždeniam a súkromným večierkom.

Ontário od nedele rozšírilo obmedzenia pre súkromné stretnutia - dovtedy platné v mestách Toronto a Ottawa - aj na celú provinciu. Stretnutia sú teraz obmedzené na desať ľudí vo vnútorných priestoroch a na 25 ľudí vonku.

Ľudia, ktorí organizujú večierky a prekročia tieto limity, dostanú pokutu najmenej 10.000 kanadských dolárov (7587 amerických). Kanada zaznamenala do nedele celkovo 145.750 prípadov choroby COVID-19, spôsobovanej novým druhom koronavírusu, a 9267 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaObmedzeniaQuebecKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu