Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS India zaznamenala takmer 87-tisíc nových prípadov nákazy, otvoria Tádž Mahal

Koronavírus v Indii
Koronavírus v Indii (Zdroj: TASR/AP Photo/Anupam Nath)

NAÍ DILLÍ - India zaznamenala za posledných 24 hodín takmer 87.000 nových prípadov nákazy koronavírusom a ďalších 1130 úmrtí, informovalo v pondelok ministerstvo zdravotníctva.

India má teraz celkovo vyše 5,4 milióna hlásených prípadov nákazy a očakáva sa, že do niekoľkých týždňov prekoná aj Spojené štáty, ktoré sú v súčasnosti krajinou s najväčším počtom hlásených infekcií. Uviedla to tlačová agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

India zaznamenala od začiatku pandémie celkovo 87.882 úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované novým druhom koronavírusu. Vyše 60 percent aktívnych prípadov nákazy je sústredených v piatich z 28 indických štátov: Maháraštra, Karnátaka, Ándhrapradéš, Tamilnádu a Uttarpradéš.

Napriek neustálemu nárastu v prípadoch vláda naďalej uvoľňuje protipandemické obmedzenia, aby pomohla ekonomike, ktorá sa v druhej štvrtine roka zmenšila o 24 percent. V pondelok po šiestich mesiacoch znovu otvoria aj svetoznámu historickú pamiatku Tádž Mahal v štáte Uttarpradéš, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Pri tomto monumentálnom pomníku budú platiť určité obmedzenia, napríklad povinné nosenie rúška, meranie teploty návštevníkov a udržiavanie bezpečného fyzického odstupu.

Viac o téme: PandémiaIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu