Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Izrael zavedie od piatka svoju druhú celoštátnu karanténu: Infekcia sa prudko šíri

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: TASR/Menahem Kahana/Pool Photo via AP)

TEL AVIV - Izrael zavedie svoju druhú celoštátnu karanténu na celé trojtýždňové židovské sviatočné obdobie a začne sa v piatok 18. septembra. Toto opatrenie proti prudkému šíreniu nového druhu koronavírusu oznámil v nedeľu izraelský premiér Benjamin Netanjahu, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Po niekoľkých hodinách búrlivej debaty Netanjahuov kabinet hlasoval za toto drastické opatrenie, ktoré sa začne na židovský Nový rok 18. septembra a skončí sa sviatkom Sukot (Sviatkom stánkov) 9. októbra.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ministri, ktorí hlasovali za toto zatvorenie krajiny (lockdown), sa obávajú, že veľké rodinné stretnutia za spoločným stolom, hromadné modlitby na Deň zmierenia (Jom kipur) a tesná blízkosť veriacich v malých prístreškoch na Sviatok stánkov pomôžu šíriť koronavírus ešte viac, než sa šíri teraz. Izrael totiž v máji zmiernil celoštátnu karanténu zavedenú v polovici marca. Izrael zažíva druhú vlnu pandémie nového koronavírusu, pričom tento týždeň počet denných prípadov nákazy presiahol hranicu 4000 - prvýkrát od februára, keď pandémia zasiahla Izrael.

Viac o téme: KaranténaIzraelKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu