Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Horor v anglickom Birminghame: VIDEO Pobodali niekoľko ľudí, padli aj rasistické narážky

V Birminghame došlo k vážnemu incidentu, mali pobodať viacero ľudí Zobraziť galériu (3)
V Birminghame došlo k vážnemu incidentu, mali pobodať viacero ľudí (Zdroj: SITA/Jacob King)

BIRMINGHAM - V anglickom meste Birmingham bolo v noci na nedeľu pobodaných niekoľko ľudí. Polícia v grófstve West Midlands označila túto udalosť na Twitteri za "vážny incident", informuje televízia Sky News.

Prvé hlásenie o trestnom čine dostala polícia o 0.30 h miestneho času (01.30 h SELČ). Na mieste má byť viacero zranených osôb, ale o ich počte ani ich stave zatiaľ nemá informácie.

Na mieste činu sú všetky záchranné zložky a zraneným osobám poskytujú lekársku starostlivosť. Polícia uzatvorila oblasť v okolí križovatky ulíc Hurst Street a Bromsgrove Street. Zároveň vyzvala obyvateľov, aby zachovali pokoj a nepribližovali sa k oblasti, kým bude prebiehať vyšetrovanie.

V Birminghame došlo k
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Jacob King)

Svedkyňa nočných udalostí Cara Curranová, ktorá pracuje v podniku Arcadian Centre, pre BBC uviedla, že v sobotu večer bolo v centre Birminghamu rušnejšie ako zvyčajne. Po ukončení pracovnej zmeny si bola sadnúť s kolegami, keď začula "hlasný tresk" a nastal "poriadny rozruch". "Videla som viacerých ľudí, ktorí sa do seba pustili ... Ľudia vyšli z pubov a klubov, aby sa pozreli, čo sa deje," povedala Curranová. "Boli tam ženy, muži, starí ľudia, mladí ľudia, taká neskutočná zmes ľudí," dodala.

V Birminghame došlo k
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Jacob King)

Podľa vlastných slov pracuje v kluboch viac ako dva roky. "Videla som veľa bitiek, ale nič podobné, ako dnes večer. Reč tela a správanie tých ľudí boli úplne odlišné." Okrem toho, že ľudia boli pobodaní, došlo aj k "zrážkam automobilov a mnohým ďalším veciam", dodala Curranová. Podľa inej svedkyne sa do seba pustili dve skupiny mladých ľudí. Počula aj "rasistické urážky". V niektorých kluboch sa v noci konali "multikultúrne podujatia". K pobodaniu piatich ľudí došlo v sobotu večer aj na juhovýchode Londýna. Polícia zadržala päť osôb a prípad vyšetruje.

Incident si vyžiadal jednu obeť

Jedného mŕtveho a sedem zranených, z toho dvoch ťažko, si vyžiadala séria incidentov, ku ktorým došlo v noci na nedeľu v anglickom meste Birmingham. Informovala o tom televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie polície v grófstve West Midlands. Polícia potvrdila, že k sérii incidentov došlo medzi 0.30 h a 02.20 h miestneho času (01.30 h - 03.20 h SELČ) a predpokladá, že navzájom súvisia.

V tejto súvislosti oznámila, že začala vyšetrovanie pre vraždu. Zadržaný nebol zatiaľ nikto. Kriminalisti podľa vyhlásenia sledujú niekoľko línií vyšetrovania a rekonštruujú udalosti na viacerých miestach činu po celom meste, napríklad na uliciach Livery Street, Irving Street a Hurst Street. Polícia vyzvala každého, kto bol svedkom nejakej udalosti alebo má k dispozícii obrazový záznam, aby ju čo najskôr kontaktoval, pretože tieto informácie môžu byť pre vyšetrovanie zásadné. Incidenty v Birminghame pravdepodobne nie sú teroristickým útokom. Britský minister zahraničia Dominic Raab v nedeľu pre BBC uviedol, že nemá nijaké informácie, ktoré by tomu nasvedčovali. Čo presne sa v sobotu večer v Birminghame stalo, stále nie je známe.

Viac o téme: Polícia PobodaťBirmingham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu