Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS V Libanone sa infikovalo 90 členov mierovej misie

V Libanone sa šíri koronavírus
V Libanone sa šíri koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

BEJRÚT - Na nový koronavírus pozitívne testovali 90 členov misie Dočasných síl OSN v Libanone (UNIFIL). Informoval o tom v nedeľu hovorca UNIFIL-u Andrea Tenenti, píše agentúra AFP.

Nakazení boli presunutí do špeciálneho zariadenia mierovej misie OSN vybaveného na liečbu pacientov s ochorením COVID-19. Hovorca dodal, že 88 osôb patrilo do rovnakého kontingentu; národnosti infikovaných však nespresnil. "Vykonali sme masívne dohľadávanie kontaktov, a spustili sme dôkladný režim testovania a izolácie, aby sme zabránili rozsiahlejšiemu prepuknutiu nákazy," ubezpečil Tenenti.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Do misie UNIFIL-u posiela členov mierových jednotiek približne 45 krajín sveta. Dočasné sily OSN v Libanone vznikli v roku 1978 s cieľom strážiť hranicu medzi Libanonom a Izraelom - krajinami, ktoré sú de facto vo vojnovom stave. OSN v auguste predĺžili mandát misie o ďalší rok, avšak znížili počet vojakov z 15.000 na 13.000.

Tenenti uviedol, že zistené prípady nákazy koronavírusom medzi členmi mierovej misie operácie pozdĺž libanonsko-izraelskej hranice nijako neovplyvnia. Libanon eviduje dosiaľ 23.669 prípadov nákazy koronavírusom vrátane 239 úmrtí. V sobotu ohlásili libanonskí predstavitelia 22 infikovaných vo väznici Rúmíja - najväčšom zadržiavacom stredisku v krajine, ktoré je neslávne známe zlými podmienkami, v ktorých väzni žijú vrátane preplnených kapacít a surového zaobchádzania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu