Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Česko opäť potvrdilo rekordný denný nárast: Takmer 1,5-tisíc infikovaných

Počet infikovaných v Česku stúpa
Počet infikovaných v Česku stúpa (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Česko zaznamenalo k polnoci z piatka na sobotu nový denný rekord v počte nakazených. V priebehu uplynulých 24 hodín ich pribudlo 1447. Informovalo o tom tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Laboratóriá v piatok otestovali 15.184 vzoriek. Rekordný denný nárast počtu infikovaných hlási Česko už druhý deň po sebe. Celkovo Česko potvrdilo 33.860 prípadov nákazy a 450 súvisiacich úmrtí. V piatok pribudli dve obete pandémie. Vyliečilo sa už 21.150 ľudí. Úrady za piatok evidujú 212 novo vyliečených pacientov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Aktuálny počet nakazených dosiahol 12.260, z ktorých je 264 hospitalizovaných. Podľa počtu zaznamenaných prípadov za uplynulých sedem dní na 100.000 obyvateľov sú epidémiou najviac zasiahnuté okresy Plzeň-juh v Plzeňskom kraji, kde evidujú 132,31 prípadov, hlavné mesto Praha s 117,88 prípadmi a Beroun v Stredočeskom kraji so 116,77 prípadmi.

Pandemická komisia vlády SR navrhla v piatok zaradiť Česko medzi rizikové krajiny a označiť ju na "semafore" červenou. "Budeme sa musieť rozhodnúť, ako z toho von. Väzby medzi Slovenskom a Českom sú obrovské, a to ľudské, rodinné, študentské i obchodné," konštatoval Matovič. Nemecko zaradilo s platnosťou od štvrtka na zoznam rizikových oblastí Prahu. V utorok sa pre rovnaký krok rozhodlo Belgicko.

Viac o téme: RekordČeskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu