Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS v Španielsku úraduje: Za deň pribudlo takmer 5-tisíc prípadov

Španielsko zaviedlo povinné nosenie rúšok na verejnosti
Španielsko zaviedlo povinné nosenie rúšok na verejnosti (Zdroj: SITA/AP Photo/Alvaro Barrientos)

MADRID - V Španielsku pribudlo za posledných 24 hodín 4708 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Celková piatková bilancia je však 12.183 infikovaných, pretože z viacerých regiónov prišli až teraz údaje z predchádzajúcich dní.

S odvolaním sa na údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom v piatok informovali televízia BBC a agentúra AFP. Španielsko tento týždeň ako vôbec prvá európska krajina prekonalo hranicu pol milióna nakazených. Od začiatku pandémie tam zaznamenali 566.326 prípadov nákazy a 29.747 súvisiacich úmrtí. V posledných dvoch týždňoch tam denne pribúda 7000-8000 prípadov nákazy, uvádza AFP a pripomína, že vo štvrtok z tejto krajiny hlásili dokonca vyše 10.000 nových prípadov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Smrtnosť sa však napriek narastajúcemu počtu nakazených nezvyšuje a zostáva ďaleko pod úrovňou zaznamenanou na vrchole pandémie koncom marca a v apríli, keď denne pribúdalo takmer 900 úmrtí. V uplynulých siedmich dňoch v Španielsku v súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali len 241 úmrtí. Španielsko zaznamenáva nárast v počte infikovaných po tom, ako v júni uvoľnilo epidemiologické opatrenia. V dôsledku toho zatvorilo v auguste nočné kluby či bary a na verejnosti zaviedlo povinné nosenie rúšok, pripomína AFP.

Viac o téme: OpatreniaŠpanielskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu