Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záchranári strojnásobili testovanie v Maďarsku, pribudlo 476 infikovaných KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí záchranári strojnásobili v uplynulých dňoch testovanie na prítomnosť nového druhu koronavírusu. Za posledný deň pribudlo v krajine 476 prípadov potvrdených infikovaných, vyplýva z údajov zverejnených vo štvrtok vládnym informačným serverom koronavirus.gov.hu.

V súvislosti s chorobou COVID-19, spôsobovanou vírusom SARS-CoV-2, zomreli dvaja starší pacienti trpiaci chronickými ochoreniami, čím počet obetí koronavírusu stúpol na 630. Z nákazy sa zotavilo 3990 ľudí. Počet aktuálne potvrdených nakazených je 5571, z nich 43 percent pochádza z Budapešti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V nemocniciach ošetrujú s ochorením COVID-19 dovedna 234 pacientov, z ktorých 11 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V povinnej domácej karanténe je 25.043 osôb. Počet odobratých laboratórnych vzoriek dosiahol 505.585.

Riaditeľ Celoštátnej záchranárskej služby (OMSZ) Gábor Csató v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió uviedol, že sa osvedčila prax, že záchranárov, ktorí odoberajú vzorky, izolujú. Spresnil, že z vyše 4500 záchranárov sa od januára koronavírusom nakazilo 30.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu