Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivý výbuch nálože v Afganistane, zasiahol konvoj viceprezidenta

Afganský viceprezident a veterán bojov proti militantnému hnutiu Taliban Amrulláh Sálih
Afganský viceprezident a veterán bojov proti militantnému hnutiu Taliban Amrulláh Sálih (Zdroj: TASR/AP Photo/Rahmat Gul, File)

KÁBUL - Výbuch nálože zasiahol v stredu ráno konvoj afganského viceprezidenta a veterána bojov proti militantnému hnutiu Taliban Amrulláha Sáliha. Vyviazol s menšími popáleninami a bez ďalších zranení, o život však prišli desiati ľudia a najmenej 15 ďalších utrpelo zranenia.

"Ja a môj mladší syn, ktorý bol so mnou, sme v poriadku. Mám mierne popáleniny na hlave a ruke. Presné detaily nemám, ospravedlňujem sa však každému, kto počas útoku utrpel zranenia alebo prišiel o majetok," vyjadril sa Sálih na sociálnej sieti.

 "Výbuch bol silný," dodal. K útoku došlo v metropole Kábul a spôsobil rozsiahly požiar. Podľa agentúry Reuters explodovala nálož nastražená pri ceste, avšak podľa agentúry AFP nálož odpálil samovražedný útočník.

Medzi obeťami sú aj dvaja civilisti. "Tento teroristický útok nevyšiel, Sálih je v bezpečí a v poriadku," uviedol Sálihov hovorca Razwan Murád. Hovorca povstaleckého hnutia Taliban Zabíhulláh Mudžáhid odmietol zodpovednosť hnutia za útok, informovala agentúra AP.

Viac o téme: VýbuchAfganský viceprezidentTaliban Amrulláh Sálih. nálož
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu