Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Nočná explózia v Košiciach: Výbuch zničil pobočku banky, zlodeji odišli naprázdno

Výbuch cielený na bankomat poškodil pobočku banky, peniaze neukradli Zobraziť galériu (2)
Výbuch cielený na bankomat poškodil pobočku banky, peniaze neukradli (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - K výbuchu, ktorý poškodil pobočku banky v košickej mestskej časti Nad jazerom, došlo v sobotu krátko pred 3.00 h.

"Dvaja neznámi páchatelia zaútočili bližšie nešpecifikovanou výbušninou na bankomat našej pobočky v Košiciach. Pri tomto pokuse poškodili značnú časť exteriéru a interiéru pobočky," potvrdil pre PR manažér VÚB banky Dominik Miša.

Hotovosť z bankomatu podľa jeho slov odcudzená nebola. Bankomat, ktorý páchatelia vyhodili do vzduchu, bol vsadený do steny budovy pobočky banky na Bukoveckej ulici. Polícia informovala, že podľa doterajších zistení minimálne dvaja páchatelia nezisteným spôsobom poškodili bankomat, pričom následne nastala jeho explózia.

Výbuch cielený na bankomat
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Pri explózii došlo k poškodeniu sklenenej steny pobočky banky a zariadenia vo vnútri. Taktiež došlo k poškodeniu motorového vozidla zn. Peugeot, ktoré bolo zaparkované na parkovisku pred pobočkou banky," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Bankovej inštitúcii vznikla celková škoda predbežne vyčíslená na zhruba 90.000 eur. "Páchateľom sa nepodarilo ukradnúť žiadnu finančnú hotovosť a z miesta činu ušli," konštatovala hovorkyňa.

Polícia miesto zadokumentovala a vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v štádiu pokusu a zločin poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. Pri udalosti sa nikto nezranil. Polícia po páchateľoch intenzívne pátra.

Viac o téme: BankaVýbuchExplóziaBankomatPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu