Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Časť španielskych rodičov bojkotovala otvorenie škôl pre obavy z nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Návrat detí do škôl po letných prázdninách bojkotovala časť španielskych rodičov, ktorí sa obávajú, že by sa ich deti mohli nakaziť novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Viacero bojkotov sa uskutočnilo v meste Santona v autonómnom regióne Kantábria, kde došlo k prudkému nárastu nových prípadov nákazy a väčšina rodičov preto nechala svoje deti doma. Denník El País citoval vyjadrenie jedného z rodičov, podľa ktorého znovuotvorenie škôl nemá zmysel, keďže ostatné miestne verejné inštitúcie zostali zatvorené.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na budúci týždeň sa majú otvoriť školy v juhošpanielskom regióne Andalúzia. Začiatok školského roku tam plánuje bojkotovať časť rodičov i niektoré školy. Na znak protestu majú rodičia do okna zavesiť školské tašky svojich detí. V Madride - jednom z najviac zasiahnutých častí Španielska - plánujú učitelia v termíne 22.-23. septembra uskutočniť protestné štrajky, aby tak upozornili na riziko šírenia nákazy v priestoroch škôl.

V utorok sa malo do materských a základných škôl v krajine vrátiť viac ako 410.000. Španielsko ako prvá európska krajina v pondelok prekonala hranicu pol milióna ľudí nakazených novým koronavírusom.

Viac o téme: NákazaŠpanielskoKoronavírusŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu