Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý taliansky premiér Berlusconi sa infikoval KORONAVÍRUSOM

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

BRATISLAVA - Bývalý taliansky premiér a mediálny magnát Silvio Berlusconi bol pozitívne otestovaný na nový druh koronavírusu. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na talianske médiá, ktoré citovali zdroje z jeho politickej strany Forza Italia.

Pozitívny výsledok testu na koronavírus medzičasom potvrdila aj Berlusconiho tlačová kancelária, píše agentúra AP. Berlusconi, ktorý oslávi na konci septembra 84 rokov, mal pozitívne výsledky dvoch testov, ale "naďalej pracuje zo svojho domu v Arcore" neďaleko Milána, "kde strávi plánované karanténne obdobie", uviedli príslušné zdroje pre tlačovú agentúru AGI.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa jeho lekára Alberta Zangrilla, ktorého citoval denník La Repubblica, je bývalý trojnásobný premiér "bez príznakov" infekcie. Berlusconiho prvýkrát testovali na prítomnosť vírusu 25. augusta po návrate z dovolenky zo Sardínie, kde vlastní luxusnú nehnuteľnosť. Výsledok testu bol vtedy negatívny.

Ďalší test podstúpil, keď sa zistilo, že niektorí ľudia, s ktorými sa na talianskom ostrove stretol, sa nakazili vírusom SARS-CoV-2 vrátane podnikateľa Flavia Briatoreho, bývalého šéfa tímu formuly 1 Benetton. Briatoreho nočný klub na Sardínii v auguste zatvorili po tom, čo jeho zamestnanci mali pozitívne testy na koronavírus.Berlusconi bol dominantnou postavou na talianskej politickej scéne takmer dve desaťročia, a to aj napriek svojim sexuálnym škandálom a súdnym procesom, ktoré negatívne ovplyvnili jeho kariéru.

Viac o téme: TalianskoSilvio BerlusconiKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu