Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Neuveriteľná krádež: Lupiči prepadli obrnené bezpečnostné vozidlo, z lupu sa vám zatočí hlava!

K incidentu došlo v piatok predpoludním, keď vozidlo opustilo pobočku Banque de France v tomto meste ležiacom na juhovýchode krajiny
K incidentu došlo v piatok predpoludním, keď vozidlo opustilo pobočku Banque de France v tomto meste ležiacom na juhovýchode krajiny (Zdroj: Twitter/France 3 Rhône-Alpes)

LYON - Ozbrojení lupiči vo francúzskom meste Lyon ukradli deväť miliónov eur pri útoku na obrnené bezpečnostné vozidlo. K incidentu došlo v piatok predpoludním, keď vozidlo opustilo pobočku Banque de France v tomto meste ležiacom na juhovýchode krajiny, informovala tlačová agentúra AFP.

Pri útoku niekoľkých ozbrojencov nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Vozidlo patrilo švédskej bezpečnostnej spoločnosti Loomis. Ide o najväčšiu krádež peňazí vo Francúzsku od roku 2009, keď sa "slávny" lupič Toni Musulin zmocnil 11,6 milióna eur, väčšinu z ktorých sa však neskôr podarilo polícii vypátrať.

Obrnené vozidlo zablokovali dve dodávky - jedna spredu a jedna zozadu. Lupiči sa začali šoférovi vyhrážať, vzali peniaze a utiekli vo svojich vozidlách, ktoré sa neskôr našli zničené ohňom. Traja zamestnanci bezpečnostnej spoločnosti - dvaja muži a žena - sú po incidente v šoku a ich stav si vyžaduje pomoc psychológa. Podľa kolegov napadnutého tímu boli na bezpečnostných vozidlách už dlhšie problémy so zamykacím systémom.

Spoločnosť Loomis sa v uplynulých rokoch stala terčom niekoľkých podobných útokov. V máji 2017 bolo z jedného z jej vozidiel vo Švajčiarsku ukradnutých 35 miliónov eur v hotovosti, diamantoch a zlatých tehličkách. V decembri 2016 lupiči ukradli tejto spoločnosti 70 kilogramov zlatého prachu v hodnote 2,5 milióna eur - incident sa stal pri Lyone.

Viac o téme: PeniazePrepadLupičiKrádežObrnené vozidloLyon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu