Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brazílska pastorka najprv adoptovala 51 detí, potom ich nahovorila na vraždu manžela

Flordelis dos Santosová mala svoje deti naviesť, aby zabili jej manžela. Zobraziť galériu (3)
Flordelis dos Santosová mala svoje deti naviesť, aby zabili jej manžela. (Zdroj: Profimedia)

RIO DE JANEIRO - Brazílska poslankyňa parlamentu a evanjelická kazateľka údajne naviedla niektoré z jej viac ako 50 detí, aby zavraždili jej manžela. Prokurátor v Rio de Janeiro preto v pondelok podal na Flordelis dos Santosovú žalobu. Tomuto činu predchádzal spor o moc a peniaze ako aj viaceré pokusy o vraždu.

Dos Santosová a jej manžel, pastor Anderson do Carmo, ktorý bol minulý rok zabitý asi 30 guľkami, boli ústrednými osobnosťami silného brazílskeho evanjelického hnutia. Okrem svojich troch biologických detí si osvojili 51  detí z ulíc z tzv. favelas - slumov - v Riu de Janeiro.

Ako vyšetrovatelia teraz vysvetlili, Dos Santosovej išlo o kontrolu financií páru. 

Najprv jed potom zbrane: Viaceré pokusy o vraždu

Následne sa 59-ročná osoba sa pokúsila svojho manžela najmenej šesťkrát otráviť, než nariadila niektorým dospelým deťom, aby ho zavraždili, uviedli vyšetrovatelia. Jeden z jej biologických synov údajne zastrelil vtedy 42-ročného Do Carma v garáži na predmestí Ria. Vražednú zbraň kúpil adoptovaný syn. Obaja strávili vo väzení rok.

Dos Santosová sa snažila, aby to vyzeralo, akoby sa jej manžel stal obeťou neúspešného vlámania, uviedli vyšetrovatelia. Obvinili tiež pastierku a političku z toho, že „celý obraz altruizmu a morálky je len prostriedkom na dosiahnutie finančného a politického postavenia,“ ako uviedol komisár Allan Duarte v televízii.

Flordelis dos Santosová sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Právnička obvinenej: Je nevinná

Spolu s Dos Santosovou obvinil prokurátor celkovo desať ďalších podozrivých. Pred zatknutím poslankyne však ju však musí brazílsky parlament najprv zbaviť imunity.

Dos Santosová „je veľmi nahnevaná na všetko, čo sa deje, pretože je nevinná,“ uviedla jej právnička brazílskej tlačovej agentúre. „Nikdy nenariadila tento krutý zločin.“

Sama pochádzala zo slumov

Santosová, známa v Brazílii ako Flordelis, ktorá sa sama narodila vo favele na predmestí Ria, bola federálnou poslankyňou zvolená na jeseň 2018. Ku zvoleniu do parlamentu jej podľa miestnych médií pomohla aj jej navonok altruistická činnosť a evanjelická cirkevná organizácia, ktorú s Andersonom založila.

Do širšieho povedomia sa Santosová dostala v 90. rokoch, keď adoptovala tri desiatky maloletých, ktoré prežili útok ozbrojeného komanda pred katedrálou Candelaria v centre Ria v júli 1993. O rok neskôr sa zoznámila s Andersonom, s ktorým má troch biologických potomkov.

Viac o téme: VraždaAdopciaSlumyBrazíliaPastorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu